Cum să creezi bugetul perfect pentru nuntă!

 

 

Cum să creezi bugetul perfect pentru nuntă!

 

  Întâi vine logodna și apoi... gândirea unui buget pentru nuntă? Știm că nu este cea mai elegantă parte din planificarea unei nunți, dar stabilirea și respectarea unui buget este unul dintre cele mai frumoase daruri de nuntă pe care vi le puteți face!

  Așadar, întrebarea inevitabilă este: cât de mult ar trebui să cheltuiți pentru o nuntă? Și cât, din acest cost, va trebui să fie dedicat aranjamentelor florale, cateringului, locației alese pentru ziua cea mare și multitudinii de costuri inevitabile și neprevăzute?

  Desigur, știm că nu există un buget „one-size-fits-all”, dar ți-am pregătit 5 pași simpli de urmărit pentru a avea o nuntă per-fec-tă!

 

1.      Setează-ți un buget înainte de a începe să faci... shopping!

Pentru că știm cât de ușor este să te îndrăgostești de o rochie de mireasă care depășește bugetul tău, o locație exclusivistă sau un tort „over-the-top”...  De aceea, trebuie să îți stabilești un buget și apoi să explorezi rochia ta de vis, care să se încadreze în planul inițial! Desigur, trebuie să mai ții cont de un lucru: bugetul și dorințele tale trebuie să se alinieze, iar dacă nu, trebuie să le ajustezi în așa fel încât să nu-ți începi minunata lună de miere cu... datorii.

2.      Împarte bugetul în procente

Acum că ți-ai făcut planul de atac, e timpul să privești întregul buget în detaliu! Știu că pare complicat la prima vedere, dar avem un truc pentru voi: împarte bugetul în procente! Așadar, va trebui să fii foarte atentă la proporțiile pe care le aloci pentru anumite servicii pentru nunta ta de vis! De exemplu, nu ai vrea ca jumătate din bugetul tău să fie cheltuit pentru formație și meniul să fie constituit din... pizza! Mulți wedding planners consideră că împărțirea bugetului în procentaje vă va ajuta să fiți mai organizate și, decizând să aloci mai puțini bani pe un tort, înseamnă că poți să alegi o rochie mai scumpă! Este un compromis bun, nu?

O regulă de aur este să nu cheltui mai mult de 40%

3.      Ia în considerare costurile ascunse

Un lucru e cert: oricât de bine ai planifica toate detaliile nunții, mereu vor apărea costuri neprevăzute sau chiar ascunse. Sfatul nostru? Păstrează 5% din bugetul total pentru astfel de costuri, ca să nu ai niciun stres în planificarea celui mai așteptat moment al vieții tale!

4.      Fii organizată și monitorizează toate cheltuielile

Poți crea un document, un Excel, sau ține un jurnal de cheltuieli pentru fiecare serviciu și produs pe care îl achiziționezi. De fiecare dată când semnezi un contract, înregistrează-l în jurnal, pentru a fi sigură că este totul pus la punct.

5.      Negociază, negociază, negociază!

Crede-ne pe cuvânt, totul este negociabil. Nu-ți fie frică să ceri un preț mai mic, o mică reducere, sau un mic cadou de casă nouă! În plus, dacă obții o reducere la sala de evenimente, poți adăuga restul banilor la bugetul pentru rochia de mireasă care ți-a furat inima!

 

Chiar dacă la prima vedere poate părea complicat, toți acești pași te vor ajuta să stabilești un buget realist, pe care să îl respecți și care îți va facilita organizarea nunții. Desigur, planificarea unei nunți nu este matematică... așadar nu uita să te distrezi, cumpără rochia care ți-a furat inima (chiar dacă depășește puțin bugetul) și bucură-te de cea mai importantă zi din viața ta!

 

Și cele mai frumoase rochii de mireasă se găsesc în showroom-ul nostru din Calea 13 Septembrie 162! Mii de modele superbe, din materiale prețioase, cu diferite croieli și aplicații strălucitoare, gata să îți fure inima și să te facă să te îndrăgostești iremediabil de eleganța lor atemporală!

 

                    Spune „DA” iubirii și bucură-te de o nuntă fără griji!



URMĂREȘTE-NE


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Rochii de mireasa care ascund micile imperfectiuni!

Cum Să Alegi Voalul Perfect Pentru Rochia Ta De Mireasă!

Modele de rochii de mireasă pentru sezonul rece