Cu Sau Fără Crinolină?

Ai găsit rochia perfectă? Felicitări

Însă treaba nu s-a terminat, mai sunt multe decizii de luat. 

Ne concentrăm atât de mult la modelul rochiei şi la cum trebuie să arate, încât uităm că mai sunt şi detalii esenţiale care influenţează direct aspectul tău general în ziua nunţii, pe care poate le-ai ignorat din motive de stres sau lipsă de timp. 

Cunoaştem şi de aia venim în sprijinul tău. Poate te-ai gândit deja la pantofii pe care îi vei purta, la bijuterii şi alte accesorii, însă te-ai gândit ce vei purta pe sub rochie? Da! Este foarte important. Vom detalia în rândurile care urmează.


Ai constatat cumva că oricât de perfect arată rochia în catalog sau pe site, în realitate nu se aşează chiar la fel? Sau oricât de perfectă ar fi croiala, pur şi simplu simţi că lipseşte acel ceva care o face să arate ca ruptă dintr-un basm atunci când o porţi? Ei bine, află că şi modelele de rochii de mireasă poartă ceva pe dedesubt, respectiv o jupă sau o crinolină.

Înainte să dai iama să cauţi o crinolină, trebuie să îţi pui nişte întrebări:

Ai într-adevăr nevoie de o crinolină?

Cum arată rochia fără crinolină?

Asta pentru că, în timp ce multe rochii îşi pot păstra forma fără să fie susţinute de ceva anume, altele ar putea avea nevoie de puţin „ajutor” pentru a pica pe corp în felul în care a fost gândită de designeri, respectiv cea pe care o vezi în advertoriale.

 

Cum să alegi crinolina în funcţe de modelul rochiei?

 

Asta este poate cea mai importantă întrebare când vorbim de accesoriile care vin pe dedesubtul rochiei de mireasă. Fiecare rochie are o anumită croială, aleasă în funcţie şi de forma corpului tău şi trebuie să te asiguri că nu se vede nimic în neregulă în momentul în care aşezi toate piesele vestimentare pe tine.

 

Pentru rochia tip prinţesă

Este un model clasic de rochie de mireasă, cu un corset strâns în partea de sus şi cu o fustă voluminoasă care vine din talie. Cel mai bine este să alegi o crinolină care îţi susţine fusta chiar din punctul în care aceasta porneşte, pentru a nu lăsa rochia să pice brusc de pe tine, apoi să ai o parte umflată în zona coapselor. Aici ar fi indicată o crinolină cu mai multe cercuri, care să poată să ţină toată greutatea materialului în forma dorită.

 

Pentru rochii tip trompetă sau în formă de „A”

Aceste rochii te fac să pari mai înaltă, deci este bine să le păstrezi linia şi să profiţi de fiecare centimetru. Dacă materialul este destul de gros încât să stea de la sine în această formă, poţi renunţa la crinolină pentru un plus de confort. Însă crinolinele care vin în aceeaşi formă de „A” nu sunt foarte incomode, oferindu-ţi destul loc să îţi mişti picioarele. Poţi opta pentru una care porneşte din talie şi are două-trei inele bine plasate în partea de jos, sau unele care au o fustă dintr-un material mai gros, pentru o accentuare mai uşoară şi mai puţin dramatică a formei. Vei observa şi tu diferenţa.

 


Pentru rochii tip sirenă

Da, există crinoline şi pentru acest model de rochie şi sunt superbe! Ştim că de obicei fusta tip sirenă îşi păstrează forma, însă o crinolină este de ajutor când ne dorim maximul de la rochia noastră specială. Aceste crinoline sunt mulate de la şold până aproape de genunchi sau chiar peste genunchi, în funcţie de modelul fustei, apoi se lărgeşte în formă evazată până în podea. De obicei, acestea au un singur cerc, în partea de jos sau sunt realizate din mai multe straturi suprapuse de material. care vine mulată în partea de sus, apoi se lărgeşte cu ajutorul unui cerc sau cu câteva straturi extra de material în partea de jos. Mai mult, acestea vor servi ca un strat între pielea ta şi materialul rochiei.

 


Pentru rochiile mulate

În acest caz nu vorbim neapărat despre o crinolină, ci mai degrabă de o jupă care să se aşeze frumos pe formele tale şi să umple materialul ca să nu se vadă conturul picioarelor în contralumina soarelui sau a luminilor de pe ringul de dans.

 

Mici tips-uri de ţinut minte:

Alege crinolina sau jupa abia după ce ţi-ai cumpărat rochia, cu ajutorul unui consultant de la magazin.

Este preferabil ca aceasta să se potrivească la culoare cu rochia ta, un truc care va accentua şi mai mult nuanţa.

Alege un material confortabil şi plăcut la atingere, având în vedere că va fi primul strat care va lua contact cu pielea ta pe tot parcursul zilei.

Între crinolinele cu cercuri şi cele din material suprapus, primele vor face ca rochia să stea perfect, însă şezutul va fi o provocare, mai ales dacă nu vrei să deformezi cercurile. Cele din material nu oferă aceeaşi susţinere, este adevărat, însă sunt ceva mai confortabile şi iar materialul pică puţin mai natural pe tine.

La Anne’s Bridal te putem ajuta cu toate aceste aspecte, în aşa fel încât să arăţi perfect în ziua nunţii tale. Rochiile noastre, de la importatori recunoscuţi precum, vin într-o diversitate de modele potrivite pentru orice tip de siluetă! 


Consilierele Anne’s Bridal vor fi la dispoziţia ta pentru a pune la punct până şi cel mai mic detaliu din ţinuta ta pentru ziua cea mare!


URMĂREȘTE-NE

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Rochii de mireasa care ascund micile imperfectiuni!

Cum Să Alegi Voalul Perfect Pentru Rochia Ta De Mireasă!

Modele de rochii de mireasă pentru sezonul rece